Мария Илиева – българска поп икона

Мария Илиева е известна българска поп певица родена на 01.12 в град Велико Търново. Още от малка тя е израснала в семейство на музиканти. Майка й Ваня Моневa е известна диригентка и основателна на хор „Космически гласове от България“. Баща й Красимир Илиев е майсторът на Софийския духов оркестър.

мария илиева

Още от 5 годишна възраст Мария Илиева започва да посещава уроци по пиано и солфеж. На 6 години започва да упражнява своята страст – пеенето във известната школа по пеене на Пеко Стайнов.

След време семейството и се премества и заживява в гр. София. Мария започва да учи в завършва Софийска математическа гимназия Паисий Хилендарски. За своето висше образование Мария Илиева завърша бакалавърска степен специалност Застрахователен бизнес. Няколко годни по-късно тя защитава и магистърска степен със специалност Международни отношения.

По време на своето обучение певицата става вокал на групата „Високо“, където прави и полага първите си стъпки на клубната сцена. Тя получава официална покана и започва да води няколко музикални предавания. Първото наречено „САМО ЗА ТЕБ“ е седмично лайв шоу, а второто „ПО ВЪЛНИТЕ НА МУЗИКАТА“ – седмично шоу предаване за класическа музика по БНТ.

Мария Илиева набира фенове и популярност и през 2000год. заедно с група млади, амбициозни и талантливи български музиканти създават група „KAFFE“. Само за няколко годни групата набира популярност и те биват избрани за представители на България на Евровизия през 2005 година.

Мария Илиева показва уникално и неповторими сценично поведение, неповторим талант и своята уникалност. Така привлича вниманието на първите си продуценти от БМК. Тя започва своята солова кариера и продуцентски договор.

Така в края на 2000 година Мария Илиева изгрява на българската поп сцена и дава началото на своята самостоятелна и блестяща кариера до ден днешен. Нейният дебют идва точно след песента и „Лунен сън“, следвана от „Нищо“. Хитовете изстрелват Мария Илиева на върха в класациите и печели най-престижните награди за висока оценка на публиката.

Вече пред Мария Илиева няма спирка. Заедно с известна българска група „ТЕ“ създават изключително успешния сингъл „ALL Right“, който се задържа в продължение на 13 седмици под номер 1 в класацията на Българския Топ 100.

мария илиева

Няколко години по-късно през 2002 година Мария Илиева прави маски-сингълт „Стерео Стая“ и създава уникален и неповторим анимационен клип. По него тя си партнира с едно от най-голените и известни имена от българската DJ сцена. Вече през 2007 година пециата създава и собствен лейбъл, носещ името „Стерео Стая“.

През 2003 година Мария Илиева обединява своя опит и знания и създава собствена продуцентска компания „M.I. Productions Ltd.,“. Реализира първия си сингъл към албума „Идвам към теб“ пуснат на пазара от 2006 г. What Does It Take. Видео клипът е заснет в САЩ, Лос Анджелис.

През всичките година до ден днешен известна певица Мария Илиева се грижи изключително добре за външния си вид. В много интервюта тя споделя тайни за своята красота. Как се грижи за външния си вид след дългите концерти, недоспивания и пътувания по света.

Тя споделя, че избира качествена натурална козметика и чисти био храни, които и позволят да се грижи за свето тяло по най-добрия и естествен начин.

Вижте и прочетете още интересни съвети и новини в нашия блог