Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се
Tweet

На разходка в замъка „Хайклиър“ от сериала „Имението Даунтън“

29.12.2015

Въпреки че сериалът „Имението Даунтън“ ще спусне завесите с последния си шести сезон, замъкът „Хайклиър“, който бе използван за вътрешните и външните снимки на абатството, се приготвя за големи събития през 2016.

Той ще отвори вратите си през март и ще посреща гости, които да пренощуват в него – нещо, което ще се случи за първи път в историята. Осмият граф на Карнарвън Джордж Хърбърт и семейството му все още живеят в имението. То е затворено през по-голяма част от годината, но по Великден е отворено за две седмици, както и през лятото от неделя до четвъртък за 2 месеца – общо между 60-70 дни годишно.

Всичките 300 зали с величествен интериор и внушителните кули са били дом на фамилията Карнарвън. В имота в Бъркшър е имало египетски изложби с автентични праисторически предмети. Одата на древен Египет се свежда до петия граф на Карнарвън, който е главният финансов поддръжник на египтолога Хауърд Картър, открил гробницата на Тутанкамон в Долината на царете, Луксор.

В пищно обзаведените коридори на замъка се намират портретите на кралица Елизабет, принц Чарлз и крал Чарлз I, както и библиотека, която се простира почти по цялата дължина на замъка. Разбира се, имението си има и обширни зелени площи, където посетителите могат да се разхождат по поддържаните ливади и тайните градини.

Фото: www.hellomagazine.com