Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се
Tweet

HELLO! с няколко съвета как да бъдете по-красиви през 2016

29.12.2015

За съжаление в забързаното ни ежедневие се случва да пропускаме да почистим, тонизираме и хидратираме кожата си, а понякога просто не спим достатъчно – прекалено лесно забравяме златните правила на красотата. За всеобщ късмет, началото на новата година е идеалното извинение за нов старт и сега ще ви предложим няколко съвета, към които да се придържате през 2016...

Ексфолирайте кожата си веднъж седмично

Ексфолирането е ключът към здравата кожа, защото представлява почистване на порите от замърсявания и бактерии.Важно е да се придържате към ексфолиране веднъж седмично, в противен случай ще раздразните вашата кожа.

Почистете всичките си четки

Замислете се колко често използвате четката си за коса или четчиците си за грим – сега си спомнете кога за последно ги почистихте. Бъдете сигурни, че чистите четките си поне веднъж седмично, защото по тях се наслояват мръсотия и бактерии и то много бързо.

Намирайте време за почистване, тонизиране и хидратиране на кожата

Това са трите златни правила на красотата на кожата. За съжаление, често пропускаме тези стъпки, особено след като сме се върнали в малките часове на денонощието. Отделете време да почиствате, тонизирате и хидратирате кожата си ежедневно поне два път на ден.

Грижете се за косата си и след фитнес

Когато ходите на фитнес, се фокусирате единствено върху вашето тяло, а косата ви също изисква грижи. Не забравяйте да ѝ поставяте балсам след тренировка, защото при изпотяване се отделя и сол, която може да изсуши косата ви и косъмът да се накъса.

Избягвайте кърпичките за лице

Кърпичките за почистване на лице са перфектни за бързото премахване на вечерен грим, но те не трябва да стават ежедневното ви решение, защото са напоени с химикали, която могат да отнемат от естествената хидратация на кожата. Вместо тях пробвайте различни видове балсами или лосиони. Те не просто ще почистят грима ви, но ще бъдат по-нежни към кожата ви.

Не пипайте лицето си

Без значение дали го правите несъзнателно или проверявате кожата си всеки път, когато докосвате лицето си, разпространявате мръсотия, която може да запуши порите ви и да се образуват така наречените черни точки. Придържайте се към почистването на лицето два пъти дневно и избягвайте да го докосвате.

Набавяйте си необходимото количество сън

Не случайно сте срещали словосъчетанието „сън за красота“. След дългия и изтощителен ден тялото има нужда от сън, който да възстанови организма ви. На денонощие трябва да спите поне по 8 часа. Така кожата ви ще си почине, а косата ви няма да бъде изтощена.

Фото: www.hellomagazine.com