Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се
Tweet

България чества Международния Ден на Жените в Изкуствата

05.03.2015

България ще се включи за 5-и пореден път в честванията на Международния Ден на Жените в Изкуствата - SWAN Day /Support Women in Arts Now Day/, със специален SWAN Festival. Той се организира от Фондация „Арт Нова” и фирмата за отдаване на изкуство под наем „Art Rental”, с подкрепата на WomenArts - SWAN Day – най-голямата организация на жените в изкуството.

Домакин на SWAN Festival-а тази година ще бъде Mall of Sofia, където ще бъде открита изложба на картини, нарисувани от дами. Всяка жена-артист може да публикува на стената на SWAN Festival във Facebook своя творба, като на 10 март ще бъдат обявени най-добрите 24, които ще бъдат изложени на етаж +1 в мола от 15 март до 15 април, а на самия Международен Ден на Жените в Изкуствата (28.март), пак там, ще се състои и официалното откриване на изложбата и самото тържество по случай SWAN Day.

Междувременно, в пространството на Towers Gallery (в сградата на Sopharma Business Towers, на ул. „Лъчезар Станчев” 5) ще се проведе своеобразен базар - SWAN Art Fair, в рамките на който от 23 до 28 март включително посетителите ще могат да разгледат и закупят ръчно изработени уникати от всякакъв вид (храна, сувенири, бижута...) от жените-участнички в него.

Желаещите да участват в изложбата и в SWAN Art Fair, могат да пишат на , откъдето ще получат пълна и точна информация за условията.

SWAN Day и WomenArts са изключително популярни на Запад и отвъд Океана. В един от епизодите на „Сексът и градът” Кари Брадшоу посещава благотворителна вечер на WomenArts. А сред посланиците на SWAN Day са актрисата от „Анатомията на Грей” Сандра Оу и певицата Бьорк, която след като се обвърза с инициативата, се появи с емблематичната рокля с лебед на врата на церемонията по връчването на Оскарите през 2009 г.

След като Международният Ден на Жените в Изкуствата намери своето достойно място в България, амбицията на „Арт Нова” и „Арт Рентал” е той да става все по-популярен.

Фото: PR

Анкета