Остани свързан

Абониране

Абонирайте се и получавайте Hello!Bg

абонирай се
Tweet

"Загорка" стана дарител на годината

15.07.2013

Компанията „Загорка“ АД за пореден път получи обществено признание за своите усилия в посока на корпоративната социална отговорност. Преди броени дни в Стара Загора, се проведе церемонията Дарител на годината, организирана от  Асоциацията на обществените фондации в България.
По време на събитието водещата пивоварна получи наградата „Дарител на 2012 година“, в категорията Корпоративен дарител. Наградата отбелязва успешното сътрудничество на компанията с Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора по повод реализацията на миналогодишното издание на дарителската инициатива на „Загорка“ АД.
През 2012 компанията дари общо 82 303 лв. за осъществяването на седем проекта в посока опазване на околната среда и съсредоточени в региона на Стара Загора. Тази година инициативата се провежда под ново име – Загорка Зелен Фонд. След публичен конкурс бяха избрани шест проекта, за чиято реализация, „Загорка“ АД отпуска безвъзмездни дарения на стойност 73 019 лв. Дейностите по проектите започнаха в началото на месеца и ще продължат до края на ноември тази година.
Наградата „Дарител на годината” се връчва за осма поредна година на компании и личности за техния принос в развитието на благотворителността на местно ниво от АОФБ. Асоциацията на обществените фондации в България включва обществени фондации от цялата страна и в мисията й е заложен стремежът да се подкрепя развитието на гражданското общество чрез набиране на дарения и насочването им към инициативи, които отговарят на обществени нужди.

Фото: PR

Анкета