Кокосово масло за коса – ползи и ефект

Като овлажнител на кожата кокосовото масло отдавна е добило популярност, но дали на повечето хора е известно какви ползи носи то на косата? Маска с кокосово масло за коса овлажнява косъма в дълбочина и придава на косата осезаема гладкост.

Ако намирате косата си твърде суха и безжизнена, опитайте маска с кокосово масло и ще бъдете удивени от чудесата, които прави тази дълбоко овлажняваща маска с кокосово масло за коса.

Маслата принципно се нанасят върху чиста и подсушена с кърпа коса. Кокосовото масло не прави изключение. Нанасянето трябва да стане по продължението на косъма и особено в края му. Ако искате да постигнете максимален ефект от тази маска с кокосово масло за коса, оставете я да престои на косата ви за цяла нощ.

В случай, че сте пропуснали да направите това, оставете я да престои минимум два – три часа. Измиването на маската става със шампоан, както обикновено.

измиване преди нанасяне на кокосово масло за коса

В кокосовото масло се съдържат мастни киселини, които намаляват загубата на протеин при изтощена и повредена коса. Еластичността на косъма се увеличава, косата придобива блясък и пресушаването на краищата й, как и тяхното накъсване се преустановява.

Проблеми с непокорна коса?

Косата ви ще изгуби всякакви шансове да хвърчи във всички посоки, ако по-често я подхранвате с кокосово масло. Ако нанасяте малко количество само в краищата на косъма, няма да се изправите пред омазняване. Запомнете, ефектът е в мярата, т.е. малко количество от този продукт.

кокосова масло за коса и ползване на сешоар

Някои жени непременно и постоянно ползват сешоар, за да придадат на косата си формата, която желаят. Ако нанесете на косата си малко кокосово масло преди изсушаването със сешоар. Така ще осигурите на косата си естествена, органична защита от топлинната обработка. Маслото изгражда защитен слой върху косъма, който пречи на топлината да я увреди.

Приложение върху скалп

Кокосовото масло се прилага успешно при сух и сърбящ скалп. Втривайте чисто кокосово масло в скалпа си, масажирайки го. Скоро сърбежът ще намалее, пърхота също, а според някои източници помага и при екзема.

Ако Ви е харесала нашата маска за коса с кокосово масло вижте още полезни съвети в нашия блог.